Хладилници – увлекателно и разумно в намирането им.

Хладилници – увлекателно и разумно в намирането им.

В избора на хладилни електрически уреди неизменно се нуждаем качество, предвещаващо , дълготрайно използване на хладилника, реално съответстващо на нашия джоб . Особено деликатен е мига, когато се нуждаем от купуване на хладилници – неизменна част от човешкото пребиваване и нрави. Ще ви запознаем с няколко вълнуващи факти около изобретяването на първите хладилници, ще ви запознаем със качествата на различните марки и несъмнено , ще ви препоръчаме къде ще потърсите най-добрите и добре подбрани видове хладилници.

До вас в покупката на хладилници

В магазина ни в онлайн мрежата можете безпроблемно да контролирате ценовите възможности , и разбира се да направлявате търсенето само за искания от вас производител или модел. Марките които излагаме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Първо национално участие в изобретяването на хладилници

Появилият се първи битов изстудяващ уред , направен от родни изследователи се назовава „Мраз 75“ и е произвеждан в годините между 1958г. и 1962 г. в завод за хладилници в София . Първите произведени около десет машини , за кратко грабнали доверието на купувачите и превзели пазара. До 1962г. производството достигнало до обхват от шест хиляди бройки пуснати на пазара хладилници.

Повече за  хладилници 1
Повече за хладилници

Произход на хладилниците

Древните хора даже не намирали нужда от замразяване на храната, а просто са я приемали непосредствено след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Набавянето на храна е било просто начин за съществуване , ден за ден , а не сетивното задоволство от магията на готвенето, познато ни в днешни дни. Първоначалното хрумване за по-дълго и надеждно съхранение на продукти била чрез съдове с вода, оставени в изложена на вятър зона , обгърнати с мокри парцали или оставени да се изстудяват през нощта . В следващ етап разбрали , че разтворени в вода някои соли поглъщат доста голямо количество топлинна енергия и решили да ги вкарат в употреба за запазване на напитките студени . Най-древните наподобяващи на термоизолирани шкафове , където се запазва температура по-ниска от тази на околната среда били хралупи в стените на домовете или изровени в земната повърхност, постлани с дървени клони и изпълнени със сняг или лед. В някои императорски дворове имало предназначен отряд около сто души , отговорен за изстудяването , като се започне вечерята на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на починалия управляващ.

Интересно и любопитно за хладилниците

Трудно и почти абсурдно е сега да да си създадем представа за всекидневието без направата на нашите добри домакински помощници , назоваващи се хладилници. Ако се потопим в историята обаче , ще установим , че тази машина , в познатия си вид, се заражда приблизително скоро.

Най-добрите оферти за хладилници 2
Най-добрите оферти за хладилници

Най-подходящият магазин за покупка на хладилници

Техмарт е магазин, грижещ се за цялостното присъствие на доброто настроение в нашия дом. Продава много голям асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за интериора и градината. Ще се озовете сред разнообразие от видове на различни марки на ценови равнища, прилягащи на всяко ниво и претенция. Асортимента на видове прави търсенето лесно и приятно . Разполагате със свободната възможност да запазите своето време, нерви и усилия с перфектно структурирания виртуален магазин, в съчетание с компетентни служители, с които може да попитате всичко и бърза и безплатна доставка до всяка точка на родината .

Устройство и характерности на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има страхотен вид на къщна мебел. Специално разработеният механизъм на дръжката за отваряне гарантира прилепващо притваряне на вратата и напълно предпазва от влиянието на външната среда . Захранван с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиито предимства пред компресорния е липсата на шум .

Първият исторически получил патент хладилник

Шарл Тепие е френският учен , който първи постигнал свойствата за втвърдяване на амоняка, но не узаконил научното си откритие и си отишъл от този свят в голяма сиромашия и лишения. След известно време неговото иновационно чудо станало причина за зараждането на познатите ни хладилници. През 1834г. американският учен Джекъб Пъркинс успява да се сдобие с първия патент за машинно замръзване за появата на на компенсионно устройство действащо с етер, това е първият прототип на домашни хладилници. Тази разновидност на уреда бил задвижван с ръчно задвижвана помпа, която охлаждала въздуха чрез обмен между две камери. В ранните години на 20в. стартира и постепенното обширно завладяване на домакинствата.

Най-добрите хладилници 3
Най-добрите хладилници

Винаги сте добре дошли да се спрете на вашият хладилник.

В обекта на фирмата разполагащ се в Перник или в страницата в интернет . Вижте още, освен хладилници и всеки друг тип техника или интериор за вашите скъпи домове и пространства като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Видове хладилници 4
Видове хладилници
Изключително добри хладилници 5
Изключително добри хладилници
Вижте нашите хладилници 6
Вижте нашите хладилници
Разновидности хладилници 7
Разновидности хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 8
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Видове хладилници 9
Видове хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 10
Най-добрите оферти за хладилници
Вземете хладилници 11
Вземете хладилници
Разгледайте хладилници 12
Разгледайте хладилници
Информация за хладилници 13
Информация за хладилници
Повече за  хладилници 14
Повече за хладилници

До вас в покупката на хладилници
Първо национално участие в изобретяването на хладилници
Произход на хладилниците
Интересно и любопитно за хладилниците
Най-подходящият магазин за покупка на хладилници
Устройство и характерности на хладилника „Мраз 75“
Първият исторически получил патент хладилник
Винаги сте добре дошли да се спрете на вашият хладилник.

2 Replies to “Хладилници – увлекателно и разумно в намирането им.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *