протеини

протеини

Какво представляват протеините?

Протеините са биологически ценни макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те играят главна роля в нормалното порастване и дейност на човешкия организъм. Действително протеините играят ролята на един от основополагащите конструктивни елементи на които и да е живи клетки. Функциите , които извършват в системата , са жизнено полагащи и страхотно разносъставни . Стартирайки от присъщите основни такива, свързани с състава на клетките, и довеждащи до осигуряването на присъщи реакции на тялото и доставянето на въздух до тъканите. Нашите тела могат да обобщят някои от аминокиселините, участващи в сформирането на протеините, но други различни е необходимо да поемаме от външни източници. Това могат да бъдат продуктите , силна на протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

В кои елементи съществуват достатъчни запаси протеини?

За да извличаме наложителната ни ежедневна доза протеини, е хубаво да следим кои храни са богати на тази група вещества . Положителното е, че съвпадащите храни са доста разнообразни . В този смисъл , за да осигурите на тялото си протеини, не е необходимо да пазите някакви много прецизни режими. Налага се само да спазвате сравнително разделно хранене, което ще ви даде необходимите полезни елементи . Нека да видим кои храни е хубаво да съчетава подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен истината, че е сочно , телешкото месо предоставя на човека достойни количества протеини. Чрез една стандартна телешка пържола всъщност можете да осигурите на себе си около 22 грама протеини .

– риба – рибата е още един значителен извор на важни елементи в организма . Отличник по наситеност на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са изключително добър пример за закуска. Освен протеини, те са изпълнени и с значително вещество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще задоволят глада и в същия момент ще ви осигурят потребната сила за деня.

– боб и леща – бобът е между най-разпространените растителни извори на протеини, без значение дали ще се приготви в манджа или направен на салата. Основно съдържание на тази група вещества има и в лещата, като добавка чрез нея сте способни да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – повишеното яден на ядки е много добър метод за набавяне на протеини. Най-действащи между тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които наистина подтискат глада .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки също са значително действащ метод за намиране на необходимите нива протеин на човека. Те са особено важни за редовно трениращите лица, фактически дават на тялото съответната мощ, за да устои на постоянното спортуване . Представяме ви най-важните групи протеини, които бихме могли да намираме чрез хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – това е най-популярен между спортуващите с оглед на лекото му усвояване и приемане от човешкото тяло. В същото време трудно бихме си доставили нужното количество от него през хранителните продукти, без повреждане на своя стомах.

– казеин – наричан също като млечен протеин. Той осигурява дългото получаване на някои аминокиселини, имащи важна функция в порастването и развоя на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също поддържа съществени нива на аминокиселини, подхранващи скелетната мускулатура. Приема му помага за цялостната сила и устойчивост на мускулите.

– яйчен протеин – важното му преимущество е метода да се оползотворяван до край от човешкия организъм . Той гарантира безспирното отделяне на градивни елементи за мускулите.

– растителен протеин – не по-малко основен за мускулатурата от видовете с животински състав. Въпреки това той поддържа долни стойности на наситени мазнини, което е от огромна значимост не само за нашето тегло , но и за благополучието на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Основна мисия на протеините

Протеините притежават доста незаменими действия в човешкото тяло. Ако се налага да сме точни, фактически не съществува процес в организма ни, който да не е свързан с определен протеин. Характерите на протеините са съвсем многоаспектни, но ще се постараем да ги разделим в няколко основни групи.

– структуроопределящи функции – структуроопределящите функции на протеините се разчитат от една тяхна много определяща специфичност . Именно способността на протеиновите молекули да се слепят заедно, за да съградят единичните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са съставка от граденето и поддържането формата на клетката, едновременно с това и в нейната съставна система. Най-същественият градивен протеин в тялото ни е колагенът. Той има огромна функция в построяването на скелета , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено естество за скелетно-мускулния апарат и недостатъчното им количество със сигурност води до пораждането на усложнения в него.

– придържане към електролитния баланс – протеините освен това притежават доста признаци, помагащи за нивата на електролитното равенство или pH баланса в организма . Храните и течностите, които приемаме всекидневно , притежават уменията да променят това равенство. А това е причина за значителни хронични заболявания . Точно протеините щадят организма ни от подобно негативно въздействие , като допринасят за равенството на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да бъде смятано, че протеините са базовата хранителна единица, която уравновесява обичайната дейност на имунната система. Коя е точната задача на човешката имунна система? Да препраща антитела за изравняване на навлезлите в тялото вируси и бактерии . Е, този тип антитела по своята същност в интерес на истината са протеини. В следствие от това обстоятелство е от толкова основно значение да осигуряваме на имунната си система с нужното количество протеини, за да е годна тя да действа ефективно и да ни държи на страна от различни заболявания .

– транспортни задачи – протеините изпълняват съществена роля и в разпространението на хранителни вещества в тялото . Те транспортират до клетките основни за тях съединения– витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тази вещества се получава влизането на кислорода в клетката и след това изпускането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които са в ролята на същински стабилизатори в нашия организъм, се наричат ензими. Те задействат работата на разслояване на хранителните частици до по-олекотени и достъпни частици. Така тези протеини значително компенсират времето за задвижване процеса на храносмилане. Запаса на достатъчното количество ензими в тялото е от голямо значение, понеже при привършването им е възможно да изникнат конкретни проблеми с храносмилането.

– отразяващи функции – като компонент от съединението на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в хода на междуклетъчно и междутъканно взаимодействие . Всъщност, те обслужват ролята на своеобразни вестители в човешкото тяло . Случай за подобен протеин е инсулинът, който поддържа определена задача в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които определено се разбира най-малко. Всъщност много от протеините извършват действието на молекули, разпознаващи свойствен тип сигнали. Обикновено такива протеинови сензори са разположени в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да тълкуват молекулните сигнали, доловени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в телесните клетки и органи става чрез т.нар. двигателни протеини. Конкретно това се отнася и обхватно за динамиката на организма . Като вариант за двигателен протеин можем да кажем доста . Той се помещава в мускулната тъкан и оказва действие върху постоянните им импулси, спомагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и движението на тялото в пространството.

– запасни функции – и не последни по важно , в определени положения е допустимо протеините да бъдат употребявани от тялото като базов енергиен поток. Говорим за предимно моменти , когато тялото изпитва глад за въглехидрати. Този тип протеини, изпълняващи резервна дейност свързана с предаването на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и резултат на адекватни стойности

В списъка на Ready for life бихте могли да откриете разнообразие протеини и протеинови продукти, елементи от сериите на световноизвестни и разпространени фирми за фитнес добавки. Те не само ще ви помогнат за добре поддържано тяло, но и ще ви помогнат да се поддържате изрядно здравословно състояние . Също така , при нас имате възможност да закупите тези първостепенни протеини на страхотно конкурентни стойности . Разгледайте най-атрактивните идеи от разреда „Протеини“, събрани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този много добър прахообразен продукт. Протеинът съдържа 87% суроватъчен протеин и е перфектен за редовно трениращите. Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate снабдява организма ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка пълна с голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, тази група аминокиселини, разпространени под обобщеното прозвище BCAA, са изключително ценни за който и да е редовно активен човек . По какъв начин да консумирате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка принципно се пие преди и след натоварване , но за повече действие сте свободни да прибавите и още един прием всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – идеално природен гейнър, потребен за сигурно закрепване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко вида протеин с максимален биологичен потенциал , образувайки мощен анаболен ефект. Освен всичко , с помощта на въглехидратите, в състава на , протеинът е и наистина прекрасен източник на енергия за системата на организма. Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефективните гейнъри продаващи се . Приблизително да се изпива ½ доза сутрин ½ лъжица след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – направен от най-качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен раздел протеини ще ви спомогне за повишаването на мускулната си маса, логично и да поддържате вашите мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от редица единични лаборатории и има редица признания за качество. Допълнително можете да потърсите в много добри вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Съветваме ви да взимате 1 лъжица 25 грама при ставане на гладно и 1 лъжица след активност . За по-бързи ефекти , може да добавите и бонус напитка от протеиновия продукт преди тренировката или по-късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – класен протеинов продукт, направен от световноизвестена серия за фитнес хранителни вещества Myprotein. Гарантира на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама суха материя . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа слабо състовяние на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и неповторими аминокиселини. Прекрасен подбор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто имат желание да водят здравословен живот. 25 грама от праха се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка обикновено се взема до трийсет минути след натоварване , но ако се нуждаете , можете да я взимате и по всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителен вариант от серията Myprotein, което пък е подготвено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетан от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкото тяло над 22 грама протеин на доза , както и съвкупния списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително влияние върху изграждането на мускулната маса и хода на асимилация на важните хранителни витамини от тялото . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се поставя в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се доставят 2 или 3 такива разтвори ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен и за постоянно спортуващи, същевременно и за хора които желаят да вдигнат обичайния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и само първокласни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяко количество от 25 грама подава на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Приемът стимулира прогреса на изчистената мускулна тъкан и поддържането на анаболните развития в тялото . Препоръчително е дневно да се приемат по 2 дози – 1 ставайки и 1 след активности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, изпълнена с висококласни протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за моменталното и ползотворно стимулиране на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт има варианти в отлични вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без усилия във вода. Подобно на горния вид , се набавят по 2 дози дневно – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край презентираме една протеинова разновидност на британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той разработва ускореното и съществено ниво на мускулна маса, едновременно и по-ефективното възстановяване на тялото след интензивни дейности . Не съдържа лактоза, а стойностите на захар и мазнини в сместа са много малки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на системата 22 грама телешки протеин и голям спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след активности . Ако искате най-добри успехи , можете да изпиете и още една доза от протеиновия продукт между храненията .

Разгледайте брошурата на Ready for life и си поръчайте най-подходящите протеинови продукти на много конкурентни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Какво представляват протеините?
В кои елементи съществуват достатъчни запаси протеини?
Протеинови хранителни добавки
Основна мисия на протеините
Протеините на Ready for life – сигурност и резултат на адекватни стойности

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *