Мото гуми – полезна информация относно темата

Мото гуми – полезна информация относно темата

Мото гумите са истински важен компонент за всяко такова превозно средство. Шофирането на мотоциклет и други сходни превозни машини имащи мото гуми, по принцип предвещава по-голяма несигурност отколкото управлението на автомобил. И не толкова доброто положение на мото гумите още повече ще подхрани възможността за поява на лоши премеждия , без оглед от това каква е марката на мотоциклета и какви умения за управлението му имате . Като извод е наистина значимо да изберете приложимите и целесъобразни мото гуми за вашата превозна машина. В тази статия ще изложим съществено значимите обосновки , играещи роля в задействането на избор , също така разновидности хубави възможности ангажирани с добрата грижа за мото гумите.

Мото гуми – какви могат да бъдат специфичности подбирайки джантите

Когато говорим за мото гуми, е нужно да се вземат под око и най-важните характеристики на техните джанти . Широчината на джантата на практика се налага задължително да пасва на на мото гумата, приемайки единствено малки различия в насоката на въпросния изглед. За да улеснят максимално процеса по покупка на съответната джанта, в много моменти създателите задават по няколко вида ширини на джанти, съответстващи на търсения тип мото гума. Издържаното съчетание между мото гума и джанта помага за непоколебимостта на превозната машина докато е в движение и достигането до осъществена прецизност по отношение на контрола му.

Вземете мото гуми 1
Вземете мото гуми

Значението на съвършено сцепление между мото гумата и пътната повърхност

Колкото по-голяма е площта на профила, толкова по-хубаво ще бъде и осъществяващото се сцепление . Същевременно с това обаче е добре да имате в предвид , че голямата профилна ширина подсилва и мощността на триене на мото гумите и асфалта , което води до по-затруднено сменяне на насоката на движение. Изхождайки от това , ще са ви нужни по-големи усилия, за осъществяването на въпросния завой. Погледнато под друг ъгъл, смалената профилна ширина гарантира за по-бързи и по-олекотено завиване, но също занижава цялостната стабилност на превозната машина при непосредствено движение.

Мото гуми – защо е важна профилната ширина в предстоящия избор

широчината на профила на мото гумата е хубаво да бъде залагана като основен фактор при избора на части от въпросния отдел . Съображението за това лежи в това , че тя играе съществена функция за получаването на подходящо единство между мото гумата и пътната обвивка.

Изправени пред решението втора употреба или първа употреба мото гума

При случай, че си закупите нова мото гума, дали ще успеете да бъдете сигурни , че тя наистина е нова? Има шанс примерно мото гумата да е била прибрана в склад за неопределено дълъг отрязък от време, преди да попадне във вашите ръце . Оптималният метод да сте наясно дали това е така , е като видите номера на идентификацията DOT. Той стои в страничната част на мото гумата. Нужната информация отговарящи на нейната възраст ще разберете от последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях подсказват седмицата от годината , на създаване на определената мото гума, а следващите две – и годината на създаване . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е направена през 23-тата седмица от 2009 година. Както се сещате , посредством DOT кода сте в състояние да научите с огромна точност годината на създаване на мото гумата, закупена от вас току що .

Качествени мото гуми 2
Качествени мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на параметрите на височината преди да изберем

А за да разберете идеята на височината на профила , най-вече е необходимо да кажем какво реално значи такава характеристика на мото гумите. Чрез термина „височина на профила“ на практика се означава разстоянието между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Невероятни мото гуми 3
Невероятни мото гуми

Мото гуми – не забравяйте да извършите обстоен преглед на на външния вид

Едно напълно нормално преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви разкаже много за състоянието им. На какво точно трябва да отдадете внимание при такъв оглед ? Сверете това по мото гумите дали има надрасквания , разкъсвания и подобни видими неблагоприятни белези. Допълнително , своевременно отстранявайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В бъдеще тези елементи биха могли да имат недобро влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Хубави наставления относно мото гумите

Разполагаме с още няколко удачни напътствия относно продуктите от група „Мото гуми“. Подобни наставления са предназначени за долавяне на настоящото състояние на мото гумите, подходящата им употреба и грижа. Ето точките, които да знаете в случай, че сте решили вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро състояние :

Мото гуми – как да осигурим доброто равнище на налягането

Съществено важно условие във връзка с мото гумите е да проследявате нормалното им ниво на налягане. По никакъв начин не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване е възможно да се случи спукване. А това в ситуация на движение е възможно да последва усложняващи инциденти с наистина нехубави последици. От друга страна , не е препоръчително да повишавате прекалено налягането на мото гумите. Това би ги направило неустойчиви към изхабяване и едновременно с това разколебава стабилитета на мотоциклета . Редовната проверка и поддържане на стандартното налягане е единственият начин да си гарантирате дълъг живот на мото гумите, както и максимална сигурност и стабилност на движение.

Качествени мото гуми 4
Качествени мото гуми

Не се двоумете да ни се обадите и да закупите точните мото гуми

Прегледайте каталога на Мото гуми ООД и подберете идеалните мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Изключително качествени мото гуми 5
Изключително качествени мото гуми
Разновидности мото гуми 6
Разновидности мото гуми
Голямо разнообразие мото гуми 7
Голямо разнообразие мото гуми
Каталог мото гуми 8
Каталог мото гуми
Изключително добри мото гуми 9
Изключително добри мото гуми

Мото гуми – какви могат да бъдат специфичности подбирайки джантите
Значението на съвършено сцепление между мото гумата и пътната повърхност
Мото гуми – защо е важна профилната ширина в предстоящия избор
Изправени пред решението втора употреба или първа употреба мото гума
Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на параметрите на височината преди да изберем
Мото гуми – не забравяйте да извършите обстоен преглед на на външния вид
Хубави наставления относно мото гумите
Мото гуми – как да осигурим доброто равнище на налягането
Не се двоумете да ни се обадите и да закупите точните мото гуми

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *